Bus1’s premiär är avklarad!

Hörrni!

Vilken FANTASTISK premiärkväll vi fick! Vi visste ju att suget efter motorbus på Mittsverigebanan var efterlängtat, men att vi skulle få den här uppslutningen hade vi ingen aning om. Publikrekord för att vara premiär – bara en sådan sak! Över 800 besökare! På en onsdag! Tusen tack till er alla för att ni valde att besöka oss. Och minst lika stort tack till er ca 50-talet förare som underhöll oss med er körning.

Som många av er kanske märkte så hade vi en del nystartsrelaterade svårigheter. Det blir ju lätt så – som ni vet så har Bus1 haft en ganska kort startsträcka inför årets uppstart. Detta ledde till att vi haft lite svårt att få funktionärer samt att utbilda dessa, och vi hamnade dessutom en aning efter i tidsschemat. Men visst  hade vi väl en bra kväll ändå? Ge oss lite tid så kommer ni märka att Bus1 kommer bli bättre än någonsin! Vi tackar er alla för ert tålamod!

Som vi nyss berättade så hade vi gott om förare och besökare på plats under premiären. Vi hade ju även sponsorer och utställare på plats. MotorNord, som är en av våra underbara sponsorer, var till exempel på plats för att visa upp sig, mingla och svara på frågor från nyfikna besökare. På plats fanns även den orangea volvon från Orangebullit Racing att beskåda. En riktig skönhet!

Patrik Ohlson från P.Ohlson Motor besökte oss och visade upp sin sjukt fräna dragracer! Vågar man hoppas att vi någon gång får se den körandes på banan också tro? I så fall är ett hett tips från oss att ladda med hörselskydd i förebyggande syfte, denna bil hörs gott och väl ändå! Vi får se vad som händer i framtiden helt enkelt, tills dess önskar vi Patrik lycka till med raceandet och hoppas på ett återseende.

Men vad hade vi för kul att beskåda ute på banan då? Jo, på banan hittade vi som alltid både bilar och hojar. Snabba bilar, gamla bilar, nya bilar, driftande bilar.

Och på tal om drifting – vi hade ju även premiär för vår tillfälliga driftslinga i onsdags. Då banan nu under 2017 kommer genomgå en del förändringar/förbättringar, så har driftarna fått en något kortare slinga än de övriga som kört på banan. Den nya bansträckningen innebär att driftarna åker sin del av banan ”åt fel håll”, det vill säga, de påbörjar sitt varv längst ner i depån, åker uppåt på den delen av banan som vetter mot skogen, kommer ut i toppen av depån och sedan kör de depårakan neråt igen. Såvitt vi har hört så här i efterhand så har den nya sträckningen fått idel positiva omdömen, det har känts ovant för många som är vana att drifta varvet runt på Mittsverigebanan förstås, men ändå godkänt. Även publiken verkade uppskatta den nya slingan. Man får ju dessutom komma ihåg att denna bansträckning är tillfällig för 2017 och vi siktar på att låta driftarna köra som vanligt på banan under nästkommande säsong.

Om vi presenterar två begrepp för er – kan ni då gissa vilken förare vi menar? Om vi säger ”Driftare” och ”Ahlgrens bilar-grön”. Svårt att gissa? Nej, tänkte väl inte det. Det är såklart en av Bus1’s favoriter, Stefan Daubner, som vi tänker på. Inför premiärbuset så informerade vi på Facebook om att den populära driftaren skulle besöka oss, och en mindre diskussion uppstod angående vilken färg hans bil verkligen har. Pastellgrön säger Daubner själv, och det är ju han som är boss. Men som sagt, även kommentaren om att bilen är ”Ahlgrens bilar-grön” dök upp, och på det svarade Daubner så här;

”- Ja det me! La en grön Ahlgrensbil på taket en gång, hitta den aldrig mer.”

Så kan vi ju inte ha det. Stackars Stefan. Så vi på Bus1 fixade en liten överraskning åt honom! Kenneth, vår allsmäktige speaker, ropade upp honom till tornet, och där väntade ett paket.

En påse med gröna Ahlgrens Bilar åt den gode Daubner, som nog blev ganska förvånad! Visst var vi Bus-iga?! Dessutom fick vi reda på att han ju faktiskt fyllde år i onsdags – snacka om suveränt sätt att fira sin födelsedag! Premiär på Bus1! Det kan ju inte bli bättre. Han förärades bland annat därför (samt för att han skjutit en slang under körningen strax innan) med ett presentkort från vår sponsor do88 Performance.

Hipp hipp hurra för Stefan Daubner!

Och om ni undrar om hans bil verkligen är Ahlgrens Bilar-grön så kan vi berätta att ja. Ja, det är den verkligen!

Men nu var det ju inte enbart driftare som susade omkring på banan. I vanlig ordning hade vi ju även både hojar och banbilar. Och bland hojarna hade vi denna onsdag inte mindre än tre tokar som tyckte att det där med att framdäck är ju synnerligen onödigt. Grabbarna som anser att less is more (när det gäller antal däck i backen) kommer från Örnsköldsvik. Marcus Edblom minns vi ju alla som förra årets totala Onsdagsbuse, och med sig denna onsdag hade han även Pontus Westman och Kristoffer Högstedt som visade prov på mycket god balans!

Tyvärr fick vi i onsdags även en motorcykelrelaterad incident, och ambulans fick tillkallas. Vi har i efterhand fått höra att det har gått förhållandevis bra för vår hojförare, ett handledsbrott och en del skrapsår.

Med anledning av detta vill vi dock gå in med ett önskemål: När en incident inträffar på banan där man kan misstänka personskada eller om det skulle börja brinna – snälla fotografera inte. Vi har såklart inte möjlighet att hindra er, kameror finns överallt, men snälla respektera personen som eventuellt är skadad, låt bli att fotografera. Om det var du som låg där, skulle du vilja bli fotad i det läget? Troligtvis inte. Så låt oss hjälpas åt med detta. Tack!

Banbilarna då? Jo självklart hade vi sådana på plats med! Vi hade en god blandning i onsdags, allt från en raceredo tävlingsbil till våra ”gamla” hederliga gatugodkända bilar. Alltid lika roligt att se denna saliga blandning av olika bilar utmana varandra på banan. Och som alltid, lukten av bromsar gjorde sig snabbt påmind. Vi misstänker att det växer ut horn i pannan på både en och annan förare som tar sig ut på banan och testar vad bilen klarar av, eller har vi fel?

Foto: Robban Strandberg, Shootstuff.se
Foto: Robban Strandberg, Shootstuff.se

Vi tycker att det är så otroligt roligt det här med Bus, och vi längtar redan såå mycket till nästa tillfälle. Nästa gång Bus1 går av stapeln är den 9 augusti! Missa inte det!

Det finns naturligtvis huuur mycket som helst som man kan skriva om en sådan underbar premiär som vi haft den här onsdagen, men vi ska strax runda av. Några fler tack först: TACK till alla våra tappra funktionärer! Tack till våra fantastiska sponsorer! Tack till banägarna som sett till att vi åter får busa på vår älskade Mittsverigebana! Tack till alla besökare, tack till alla förare. Tack till poliserna som tog sig tid att besöka oss, tack till vår sjukvårdare ”gumman” och tack till ambulanspersonalen som tog så bra hand om vår hojåkare. Tack till Bus1 Crew som styrt ihop detta evenemang!

Och tack till er alla som INTE sitter på muren, vår speaker behövde inte påtala detta en enda gång under hela kvällen, HELT fantastiskt! Vad glada vi blev över detta! 🙂

Nu avrundar vi med lite bilder!

Fotograf: Christer Hägglund
Fotograf: Christer Hägglund
Foto: Roger Modigh, Braweheartsfoto.se
Foto: Roger Modigh, Braweheartsfoto.se
Foto: Roger Modigh, Braweheartsfoto.se
Fotograf: Robban ”Predden” Strandberg, Shootstuff.se
Fotograf: Robban ”Predden” Strandberg, Shootstuff.se

På återseende igen den 9 augusti! Välkomna då!