2017-08-09, Vi busar vidare!

Ni var väl aldrig oroliga över vädret i onsdags? Det var nämligen inte vi. Ni vet väl att onsdagar innebär uppehåll? Vi har gjort en deal med vädergudarna och brukar för det mesta få som vi vill…!

Men hörrni, tack för en grym onsdagskväll! Vi är så otroligt glada och tacksamma över alla er som kommer och besöker oss, med eller utan fordon. Den här onsdagen hade vi omkring 600 besökare vilket vi är enormt glada över!

En av våra trogna förare är Robert Skutt Svedman. Honom har vi tidigare sett i diverse olika fordonsvarianter, och även denna säsong visar han har Bus1 är till för alla möjliga typer av fordon. Den här onsdagen kom han och körde med en Opel Monza -83, 3.0 rak sexa på 180 hästar. Kul att ha dig på banan igen Skutt!

Foto: Christer Hägglund

På tal om Opel förresten. Ni som besökt Mittsverigebanan och dess event tidigare år har mest troligt sett en röd Opel Speedster susa runt banan, rattad av välbekante Lennart Brandström. Den här buskvällen var Lennart återigen på plats med sin Opel, men inte ensam. Nej, vi hade ju faktiskt besök av inte mindre än tre generationer Brandström! Förutom Lennart själv var även sonen Ludwig och sonsonen Jonathan på plats med en Porsche 944 turbo och nötte varv på banan. Det är en familjeaktivitet som heter duga tycker vi på Bus1!

Vi skulle vilja ta tillfället i akt och uppmana alla er föräldrar som har med era barn i depån att snälla, håll lite extra koll på era barn. Alla fordon i depån SKA ha gångfart, men barn är ruskigt snabba när de sätter den sidan till och vi vill verkligen inte att det ska hända något. Så för barnens skull, för er skull, för vår skull och för förarnas skull, släpp dem inte vind för våg i depån utan håll ett extra öga på dem – för säkerhetsskull!

Nu ska vi sladda över till nästa ämne – nämligen våra driftare. Våra härliga tålmodiga driftare som denna onsdag fick köra ännu en ny bansträckning. Eller ja, egentligen var det ju samma sträckning som förra tillfället, men nu hade vi återigen bytt håll på den, så nu körde även driftarna i samma varv som övriga förare. Vi vill nog påstå att det gick över förväntan! Det tog kanske några varv att få in snitsen, men nog fick vi se däckrök minsann! Vackert, mycket vackert.

Herman Jansson är en driftare som körde hos oss på premiären, och gjorde det dessutom väldigt bra. Den här onsdagen var han på plats som medåkare till Pontus Franzén. Det kan ju tyckas tämligen underligt – varför inte ta med sin egen bil och bränna däck? Jo, det har ju sin förklaring. I lördags var Herman i Kalix och körde Northern Drift Series. Herman är bevisligen inte den som fegar, vilket ledde till att bilen fick en del ”kosmetiska” förändringar samt även en del tekniska fel kan man säga. Eller vad sägs om; länkarm, styrstag, huvudkopplingscylinder, främre och bakre kardan, stödlager, krängningshämmarstag, länkarmsbussning, motorfästen, med mer. Så att… Jo, ni kanske förstår varför Herman höll sig som passagerare den här onsdagen! Och trots att Herman gillade sin tillfälliga roll som codriver/coach/medåkare så hoppas han själv vara tillbaka med sin egen bil redan om två veckor! Det håller vi självklart alla tummar vi kan för!

Något vi INTE såg på banan den här onsdagen var ”Östersundare”. Och då tänker vi i första hand inte på specifika personer i första hand, utan mer på fenomenet. Vi hade nämligen NOLL bärgningar! Bärgningsbilen fick snällt stå där i depån och se söt ut, helt utan syfte med livet. Nu är vi ju självklart glada och tacksamma när vi slipper incidenter, men man kan ju ändå undra över följande; Inga östersundare – inga bärningar. Finns det något samband tro!? Vi får nog bestämt följa upp detta och se om det ligger någon sanning bakom vår teori! 🙂 Däremot bjöd ju vår gode Pontus från Övik på ett redigt dirtdrop, vi får nöja oss med det så länge 😉

Men nu till något annat. Hörrni. Vi måste prata om en grej. Det här med pant och sopor. Ibland kan det ju vara så när man ätit eller druckit något, att det blir som en slags restprodukt kvar. Det var vara en flaska, en burk, en mugg, en bit papper eller något liknande. Dessa saker kan man även kalla skräp eller sopor, burkarna och flaskorna kan kallas pant.

Efter premiären fick vi ägna en hel del tid att åt plocka upp saker som nämnts ovan från parkering, depå och bana. Det är inte jättekul, så därför beslutade vi att inför den här onsdagen ställa ut extra många tunnor för sopor samt tunnor avsedda för pant. Troligen kanske vissa även hade behövt en bruksanvisning för dessa tunnor, för trots mängden tunnor så tvingades vår banchef under torsdagen ändå knata området runt och plocka upp skräp och pant. Så, inför kommande tillfällen delar vi med oss av en kort instruktion: restprodukterna som blir över när du ätit eller druckit något ska placeras i någon av dessa tunnor. Inte på muren, inte på backen, utan i tunnorna. Hjälp gärna varandra om ni ser någon som verkar förvirrad över handhavandet 😉

[Bildkälla]
En stor tumme upp till besökaren Mathias som plockade rätt på burkar och flaskor som andra lämnat innan han begav sig hemöver. Tack till dig Mathias! Tänk om alla var som du, eller ännu bättre; tänk om alla tog med sig sina egna grejer – vad enkelt det skulle vara!

MEN! Nog om detta och vidare till något roligare!

Vi har ju våra fantastiska sponsorer som hjälper oss med priser som vi får lotta ut till våra besökare. Den här onsdagen lottade vi bland annat ut följande: Presentkort 1500:- på Zip-tuning, presentkort på Diodhuset 300:-, Dunk med Classic olja från Mekonomen , två tvättpaket från Gulf Södravägen, Presentkort 500:- från Sc-styling, Presentkort på två nya torkarblad från Wipers.se, samt siktförbättrare och ledficklampa från Wipers.se

Nu är det dags för undertecknad att avrunda veckans reportage, men innan jag gör det så kommer det som vanligt ett gäng bilder från veckans Bus! Fler bilder kan ni även se på vår Facebooksida, där lägger vi upp bilder som våra grymma ackrediterade fotografer delat med sig av. Tack till er alla!

 

Foto: Mattias Olsson
Foto: Mattias Olsson
Foto: Mattias Olsson
Foto: Mattias Olsson

 

Foto: Christer Hägglund
Foto: Christer Hägglund
Foto: Christer Hägglund

 

Foto: Jessica Wallin
Foto: Jessica Wallin
Foto: Jessica Wallin
Foto: Jessica Wallin

Nästa gång vi träffas på Mittsverigebanan är den 23:e augusti. Vi ses väl då?!