2017-08-23, Ännu en onsdag till handlingarna

Då har vi alltså avhandlat säsongens sista onsdagsevenemang, MEN, vi har ju finalen kvar på lördagen den 2 september! Skriv in det i kalendern omgående nu, så ni inte råkar missa det av någon underlig anledning.

Bus1 den här veckan avhandlades i vanlig ordning med vädergudarna på vår sida. De gillar oss, och vi gillar dem tillbaka! Vi gillar även alla er besökare som var på plats igår, ni var ett gött gäng! Ni var strax under 500 pers och vi är glada för varenda en av er som spenderar era onsdagskvällar med oss!

Foto: Christof Rundqvist

Ja, vi kan ju börja med att berätta att bärgaren fick sin önskan uppfylld den här onsdagen, och fick faktiskt rycka ut och jobba ett par gånger under kvällen. Till vår stora lättnad var det inga allvarligare incidenter, utan helt enkelt bara fordon som av en eller annan anledning behövde ta sig in i depån.

Vi hade väldigt många banbilar på besök den här onsdagen! Både gamla och nya, och det är ju just den blandningen vi älskar! Och apropå gamla och nya, vår ”gamla” Robert ”Skutt” Svedman var ju på plats i onsdags, fast utan bil. Istället hade han lockat med sig en ny förare, med en BMW E34 Touring, och nya förare älskar vi ju! Ingen rekryterar förare till buset så som Skutt gör, och det tackar och bugar vi för!

Men som sagt, väldigt många banbilar. Känslan när de susade förbi på banan var att det ju aldrig tog slut på bilar! Och nej, det berodde inte enbart på att de kör runt, runt, runt 😉

Fåtalet hojåkare hade letat sig upp till Mittsverigebanan den här onsdagen. Vår evigt trogne bakhjulsåkande Marcus fick den här gången ”konkurrens” från en av de tyngre pjäserna.

Foto: Bo Ulander

Nu ska vi övergå till ett kapitel som vi denna vecka vill titulera:

Veckans Hjälte.
Veckans hjälte är en person som, när hans eget fordon går sönder, ser till att någon annans körkväll kan fortsätta när inte hans egen kan.

Vi börjar från början.
Herman. Minns ni Herman? Driftingkillen som vi skrev om i förra reportaget, som hade kört sönder uuuungefär det mesta på bilen när han valde (?) att ha närkontakt med räcket uppe i Kalix? Den Herman. Han var tillbaka på banan i onsdags! Sånt älskar vi. Tappert mekande lönade sig och han kom alltså och skulle köra. Körningen fick dock ett abrupt slut när han efter bara ett par varv i första körningen körde sönder en drivaxel. Som ni kanske kan räkna ut, så är en drivaxel rätt bra att ha när man kör drifting. Så han gick ut på Facebook och Instagram och började efterlysa nämnda del.

En stund senare körde nästa driftare sönder bilen. Denna gång var det Marcus Eriksson som körde sönder en diffbult, och därmed var hans kväll över. Men, det är alltså här hjälte-delen av vår historia kommer in. Marcus, som den stjärna han är, lånar ut en drivaxel till Herman! Skruvning påbörjades, och till nästa körning var Herman ute på banan igen. Marcus – Vilken hjälte!

Foto: Herman Jansson

Nu kanske det låter som att detta är skrivet med sarkasm, men så är absolut inte fallet. Det här är något av det vi älskar mest med våra Buskvällar, våra förare som visar äkta sportsmanship, och hjälper varandra på det här viset. Det är stort, och det är beundransvärt.

Foto: Bo Ulander

När vi ändå är inne på ämnet driftare så måste vi ju prata lite om våra två gäster från grannrepubliken. Det som skiljer våra vänner Jesper ”Penntrollet” Ljungqvist och Johan Keller från övriga driftare en kväll som denna är att de driftar med 4wd! Båda kör audi (vad annars?) och gör det med bravur! Värt att nämna är också att detta är den andra gången någonsin som Jesper kunnat åka ifrån Mittsverigebanan med hel bil. Bara en sån sak 😉

Foto: Christof Rundqvist

Såg ni förresten den stora bussen som var parkerad längst uppe ovanför depån? Det var fint främmande från Örnsköldsvik som hade letat sig ner till Mittsverigebanan på ett kärt återseende. Jocke Ögren och High Coast Racing-gänget, det var kul att ni kom! Vi hoppas på ett återseende snart igen!

Foto: Christer Hägglund

Som vanligt denna vecka hade vi utlottning av priser från våra fantastiska sponsorer, klicka gärna in på vår sponsorsida och spana in vilka dessa grymma företag är som hjälper oss att hålla Bus1 rullande, och er försedda med finfina priser!

I kiosken och grillen var det fin ruljans under kvällen. Ni har väl inte missat att vi har sjukt goda hamburgare i grillen, och att kaffet aldrig smakar så gott som det gör på Bus1?!

Just det, finbilsparkeringen får vi inte glömma att nämna! Riktigt kul att se variationen på fordon även där. Så har ni något tillfixat, udda, spännande fordon, kom gärna upp och parkera på vår finbilsparkering så fler kan få beskåda just din ögonsten!

Foto: Bo Ulander
Foto: Bo Ulander

 

Men NU mina vänner – NU ska vi vända blickarna mot framtiden! Närmare bestämt, den 2 september 2017. Vad händer då kanske ni undrar? Joo….

Det är ju Bus1 Grande Finale!

Efter en kort, men fantastiskt rolig Bus1-säsong är det nu alltså dags att börja ladda upp för finalen. Det kommer bli en GRYM dag, eller vad sägs om innehåll så som driftare av allra högsta klass, en lastbil som inte är som alla andra, godisregn, DB Garaget arrangerar en billjudstävling, vi kommer ha utställare, på banan har vi bilar, hojar… Ja, you name it! Det kommer att bli en SÅ bra dag, så se till att inte missa det!

Vår speaker Stefan har dessutom utlovat ett fint pris till Galnaste Fordonet! Kom och var med i vår utställningstävling med ditt galnaste fordon! Det kan vara precis vilket fordon som helst, men det ska vara körbart!

Vi håller er uppdaterade om vad som komma skall, både här och på Facebook. På Facebook finns dessutom ett ”evenemang”, klickar man i att man är intresserad eller tackar ja till det evenemanget så får man också veta alla godsaker inför finalen först. Missa inte det!

Nu ska jag alldeles strax tacka för den här gången, men först: Bilder!

Foto: Christof Rundqvist
Foto: Vincent Berglund
Foto: Vincent Berglund
Foto: Christof Rundqvist
Foto: Bo Ulander
Foto: Bo Ulander