27 juni 2018 – En kväll utan fotboll

Ja, fotboll – motorsport, fotboll – motorsport…
Vilket val gör man?

Är man sådär nördig så hann man ju både och i onsdags. Vi hade ju rejäl konkurrens mot den stundande matchen som alla pratade om! Vi märkte även lite skillnad i publikinsläppet, efter att slutsignalen hade ljudit.

Foto: Henrik Larsson

Soligt som i princip alltid på onsdagar och en trevlig kväll till ända, i stort sett helt utan större fadäser. Inga rejäla avåkningar, inga bogseringar och tack och lov – inga bränder av nåt slag heller!

Några stackare fick stopp ute på banan men lyckades ta sig in för egen maskin. En av dessa var Svante Sörmark som kör en Super 7.

Foto: Henrik Larsson

Svante har gästat oss mycket förut och igår var det dags igen, nu har han ju dessutom turbokonverterat bilen! Alltid roligt och se ”gamla banrävar” på återbesök!

En bil som blivit lite stammis hos oss är den riktigt gröna Golf GTI´n. (E – illgrön, reg NRS) Den har gästat oss flitigt hittills i sommar så vi hoppas det blir lika flitigt resten av säsongen med, den ser ju ut att gå riktigt bra dessutom. Vi må nog boka in en liten intervju där och kika närmare under huven!

En förare vi däremot liksom bara ”gatt” intervjua var ju Jimmy ”Sudden” Sundin från Timrå, som kom i en riktig nackomvridare! En Opel Olympia Rekord från 1958. Inte så märkvärdigt tycker ni? Säg oss då om du sett en sådan med en  V8 nån gång! Inte? Nää de trodde vi väl inte heller.

Foto: Lennart Ekvall

Vi tog en liten snabb intervju med Jimmy för att höra vad han haft för sig i garaget!

Vad det är du gästar oss med!
– Det är en Opel Olympia Rekord, årsmodell 58. Med en Cheva bigblock V8 på 454cui (dvs 7.4 liter) & 8-71 kompressor & power glide automatlåda. Balkchassie med 4-link och coilovers bak. Skivbromsar runt om, och kuggstångsstyrning. Crome molley-bur, breddade hjulhus.

Kvällen till ära hade ju Jimmy monterat på börn-däck, för efter nåt varv på banan var ju planen just att få börna lite. Men det satte ju en jäkla packning vid kompressorn stopp för. Surt sa räven. Men ”Sudden är inte vilken räv som helst, så vi gissar på att det sitter nog nästan en ny packning på plats senast 24 timmar efter onsdagskvällens slut.

Berätta – hur kommer man på att man ska bygga nåt sådant här?
– Jo, jag blev erbjuden karossen för cirka 3 år sedan, men avstod. Motor och kompressorn har jag haft länge ståendes, tänkte sälja det i vintras. Tog fram alla grejer och hade ett byte på gång, men i samma veva som den tilltänkta köparen börja dra sig ut så kom en polare förbi garaget och fick syn på motorn och sa utan tvekan att den där motorn skulle du minsann haft i den där Opeln du avstod!

Och där började en litet frö växa i herr Sundins huvud… Dom mätte motorn, åkte och mätte på Opeln – som faktiskt stod kvar på samma ställe och fortfarande till salu, som dessutom hade varken torpedvägg eller golv vid tillfället då, fler idéer tändes i huvudet på de båda killarna

Foto: Henrik Larsson

– Och sedan var det väl i princip kört kan man säga, skrattar Jimmy, som kallade sig själv både lite impulsiv och dum i huvudet vid det tillfället. Vi på Bus gillar dock den kombinationen på folk, i positiv anda sett. Eftersom det bruka generera – som vi även såg igår – i spännande fordonsbyggen!

Sagt och gjort, i slutet av december så stod Opel där i garaget, utan motor, ingen låda, fortfarande ingen torpedvägg eller golv, inte heller nåt elsystem eller soppasystem och listan fortsätte.

– Den var i princip tom haha. Bakaxeln fanns i alla fall på plats och i bilen låg det lite diverse detaljer med. Så lite dygnetrunt-skruvning för att få ihop den till sommaren var ju ett faktum då. Snittat 40-45 timmar i veckan efter jobbet då för att från skratch till klar få ihop den!

Jimmy fortsätter och berättar att han har försökt bygga ihop den så original till utseendet som möjligt. Med alla listor och grejer. Även blandat rätt färgkulör för att kunna måla allt ombygge och svetsning. Vi gissar att vi inte sett de sista av Jimmy än, vi vet att han känner lite börn-revanch!

Vi på Bus1 kände ju dessutom att de va lite självklart att detta även var vår Veckans Buse! Så vi passar ju även på att gratulera till denna titel och fräna pokal.
För er som inte vet så är ju detta en titel som förpliktigar, man skall ju infinna sig på Grande Finale den 8 september för att kunna fajtas om titeln som Årets Buse!

Foto: Lennart Ekvall

När vi ändå nämner pokaler och titlar så hoppar vi raskt över till vinnaren av veckans tema – Stiligaste euro/japs Veteranaren. Det var inte allt för många deltagare i denna kategori igår och den titeln och pokalen gick till Mikael Flodin och hans Toyota Corolla från 1986.  Vi gratulerar Mikael å de varmaste till denna trevliga titel!

Foto: Lennart Ekvall

Nästa vecka är temat ”Fetaste Bredställ” -hmmm DET kan ju bli intressant, spännande, rökigt och mumsigt, bättre än ett kinderägg alltså ?

Något vi även vill nämna är våra besökare från Ångetrakten. Vi har precis som från Östersund, nästan alltid ett stadigt gäng besökare från Ånge med omnejd. Skoj, det är ju trots allt en bit både till Ånge och Östersund. Kommer ni ihåg den förra Supersnaken ifjol? Igår såg ni David en vit Mustang 2a.
I princip alla besökande vi har ifrån Ångetrakten, är tack vare en motorfanatiker -Robert Skutt Svedman! Kom upp till oss i tornet nästa gång du kommer och säg hej så vi får surra lite!

Och som vanligt så hade vi ju även lite olika utlottningar på b.la entrébiljetterna och reg.numren på era bilar. Så se inte till att kasta biljetterna under kvällen, se till och lyssna på speakern istället så ni inte går miste om något pris. Vi har sjukt fina priser sponsrade! För att nämna några – Zip Tuning sponsrar med presentkort, 50% på valfri optimering. Vilket betyder att presentkortet kan vara värt rent av 5000 spänn!!! SC Styling har sponsrat presentkort på 500kr som vi lottar ut ett varje onsdag dessutom. Opus Bilprovning i Härnösand har sponsrat med rabattkuponger på besiktningar, även dessa på 50%! Vi är så stolta och ärade för dessa sponsringar så vi vet inte var vi ska ta vägen ibland!

På finbilsparkeringen så gästades vi denna onsdag av Japsnorth.  Det kom ett gäng av blandade modeller och ställde ut, superkul! Givetvis är ni välkommen åter också grabbar! Kanske rent av testa bilarna ett heat nästa gång, hehe.

Inbjudna gäster var även Molin Bil från Sundsvall som hade med sig, även dom lite blandande bilar för publiken att lägga ögonen på. Dom hade även en BMW som flitigt och inte alls så värst långsamt tog sig runt banan igår med. Jonas Grahn som är en kille som gjort många varv på många olika banor satt bakom ratten och är absolut inte rädd för att testa vad bilen går för, för er som var på plats märkte nog det rätt snabbt också.

Foto: Henrik Larsson

Vi är oerhört glada när föreningar, klubbar, företag och alla hör av sig och vill gästa oss som ett gäng. Riktigt jäkla roligt är det. Vill NI gästa oss – hör av er till oss på info@bus1.nu

Nästa onsdags gästas vi av North Motor Club! Det är dom som b.la arrangerar gatbils-cruisingen på Nostalgidagarna i Härnösand som är nu i Juli!

Tack alla besökare, förare och funktionärer för denna onsdag – vi ses nästa vecka!
P.s, alla barn – dåååå blir de godisregn!!!!

Foto: Henrik Larsson
Foto: Henrik Larsson
Foto: Henrik Larsson
Foto: Henrik Larsson
Foto: Henrik Larsson
Foto: Henrik Larsson
Foto: Henrik Larsson
Foto: Henrik Larsson
Foto: Henrik Larsson
Foto: Henrik Larsson
Foto: Henrik Larsson
Foto: Henrik Larsson
Foto: Henrik Larsson
Foto: Henrik Larsson
Foto: Lennart Ekvall
Foto: Lennart Ekvall
Foto: Lennart Ekvall
Foto: Lennart Ekvall
Foto: Lennart Ekvall
Foto: Lennart Ekvall
Foto: Lennart Ekvall