4 juli 2018 – 4th of july!

Amerikanska nationaldagen i all ära men här på hemmaplan bjöds det på både den ena smällkaramellen efter den andra och som så många gånger tidigare mynnade detta ut i en symfoni av röööök, JA det var fokus på drifting denna kväll. Men trots detta infann sig många banbilar och även en del hojar, det tycker vi är trevligt.

Foto: Henrik Larsson

Trots ett mindre läckage från himlen som varade i ca 15 minuter så hade vi ett klassiskt Bus1 väder med sol. Detta tyckte nog North Motor Club var bra då de inför besöket hos oss hade tvättat och putsat så tvättsvamparna yrde, obekräftade rykten säger att allt bilschampo på det norra halvklotet var slut. Klubben startades 2012 och drivande är Moniqa Flodin och Fredrik Hedman, dom anordnar bland annat gatbilsutställningen under Nostalgiveckan i Härnösand, den går av stapeln den 13 Juli kl 16, mer info hittar ni på tex. Nostalgiveckan på FB. Tack för besöket och välkommen åter.

Foto: Erika Näsberg

Några tvåhjulingar hade hittat hit, deras framfart på banan gör att man anar att det är endast hjälmen som hindrar hornen att sticka ut. NRS håller i MC delen i år så passa på att komma och få en bra handledning innan ni beger er ut på banan med era maskiner. Vi önskar att antalet växer under säsongen, för det är skoj att se.

Foto: Erika Näsberg

Vi siktade ännu en gång den gröna grodan som vi så fräckt kallar Kermit, det är en corvette av årgång -00 Doug Rippie Motorsport, dvs den är inte helt standard från början, under huven frustar en ls9 med en Procharger som utvecklar lite sådär lagomt med mos för att lägga två svarta sträck fjorton varv runt jorden. Denna köptes in för att kunna köra hos oss, David Johansson tyckte efter att ha provat med en annan bil förra säsongen att det var så jäkla kul så på det spåret är det. Alla har kanske inte möjligheten att köpa sig en sån här kärra för att glida runt i på Bus1 men tanken kan vara densamma vare sig man kör en vass corvette eller en Wv Polo, vi välkomnar alla!!

Foto: Erika Näsberg

Vi fick även besök av några stammisar nämligen Bo, Lennart, Henrik och Peter som med sina outslitliga maskiner nöter varv på varv.

Foto: Erika Näsberg
Foto: Erika Näsberg
Foto: Erika Näsberg
Foto: Erika Näsberg

I vimlet susade nog även Jonas förbi i sin urläckra BMW M2. En annan besökare som kör pizzaracer var Fredrik, en till synes helt vanlig BMW E39:a i den klassiska färgen Silverfiskmetallic. Detta är dock en ulv i fårakläder för under huven ruvar lågt räknat 900 ystra turbohingstar som käkat kraftfoder hela sitt liv. Ägaren har gett hintar om att han smider planer som den störste generalen och i framtiden så kanske vi får se nya effekter och projekt, vi anar att det blir mer räksallad till mosbrickan då. Välkommen åter till oss Frerdrik.

Ikväll var det fokus på drifting och en pokal till Fetaste bredstället skulle utses och HERREJISSES vad dom tog i. Röken låg tätare än en blöt majbrasa, man kunde praktiskt taget ta i röken, ungefär som bomull bäddade dom in åskådarna, underbart.

Foto: Erika Näsberg

Circles of power kom ner med 2 stycken DKW:s som ritade fyra lakritsränder varje gång dom klev på gasen och visade även hur man gör piruetter med fyrhjulskrafs. Lite smolk i ena bägaren vart det när transmissionen tog ut skilsmässa från resten av Tobbes bil, hoppas det gick bra och att han snart är tillbaka. På återseende.

Johan Keller, Circles of Power Foto: Erika Näsberg

Kampen om den åtråvärda pokalen levde vidare och ingen höll igen på krutet, det gick brett, bredare och bredast. En av dom som bjöd upp till kamp var kände Jim Nordqvist men efter flertalet jämna rundor så stog där en ensam vinnare av pokalen nämligen Johan Andersson med sin BMW e36:a som bregöttade bäst av alla den här kvällen, stort grattis Johan.

Foto: Erika Näsberg

Kvällen bjöd även på ett efterlängtat familjevarv som många passade på att åtnjuta och kanske var det någon som kände att det här med att köra på bana vore roligt. Och för den första gången kunde vi visa upp vår nya orangea och sponsorbeklädda bärgningsbil, dock inte helt klar för action än. Grillen fick kämpa för att hålla tempot uppe gentemot dom hungriga gästerna och barnen fick sig ett godisregn så dom höll energin uppe.

Foto: Erika Näsberg
Foto: Erika Näsberg
Foto: Henrik Larsson

Så tog även denna kväll slut. Åter igen vill vi tacka förare, publik sponsorer och funktionärer för en trevlig kväll, tack och bock!!!

Foto: Erika Näsberg